גרף מושלםOsm Tuia iu r pro) hcal

בתורת הגרפים, גרף מושלם הוא גרף שבו בכל תת גרף מושרה, גודל הקליקה המקסימלית שווה למספר הצביעה של תת-הגרף.

צביעה חוקית של גרף G היא בפרט גם צביעה חוקית של כל תת-גרף שלו, לכן אם קיימת ב -G קליקה בגודל k אז כל צביעה חייבת להשתמש בלפחות k צבעים. מכאן שגודל הקליקה המקסימלית מהווה חסם תחתון על מספר הצביעה של הגרף. אם חסם זה הוא הדוק לכל תת-גרף מושרה של G, אז G נחשב מושלם.

תוכן עניינים

  • 1 משפחות של גרפים מושלמים
  • 2 מאפיינים של גרפים מושלמים
  • 3 אלגוריתמים בגרפים מושלמים
  • 4 קישורים חיצוניים
  • 5 הערות שוליים

משפחות של גרפים מושלמים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. גרפים דו צדדיים – גרפים בעלי מספר צביעה 2. כל תת-גרף מושרה של גרף דו צדדי או שאינו מכיל אף צלע (ואז כל קליקה מכילה צומת יחיד וכן ניתן לצבוע את כל הצמתים באותו צבע, כלומר מספר הצביעה של תת-הגרף הוא 1) או שהוא מכיל צלעות, אבל אינו מכיל אף קליקה עם יותר משני צמתים (ואז מספר הצביעה הוא 2, כגודל הקליקה המקסימלית).
  2. גרפים מיתריים – גרפים בהם לכל מעגל באורך 4 לפחות קיים מיתר, או לחלופין לא קיים בהם תת-גרף מושרה שהוא מעגל מאורך 4 לפחות.
  3. גרפי השוואה של סדר חלקי – אלו גרפים אשר ניתן לכוון את הקשתות שלהם כך שהיחס שהן יוצרות יהיה יחס סדר חלקי.
  4. גרפי קטעים – גרפים אשר ניתן להתאים בין הצמתים שלהם לבין קטעים על הישר באופן כזה ששני צמתים מחוברים בקשת אם ורק אם הקטעים המתאימים להם נחתכים.

מאפיינים של גרפים מושלמים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשפט החלש של הגרף המושלם: (לובאס): G הוא גרף מושלם אם ורק אם המשלים של G הוא מושלם.

המשפט החזק של הגרף המושלם: G הוא גרף מושלם אם ורק אם G והמשלים של G לא מכילים תת-גרף מושרה שהוא מעגל באורך אי זוגי מגודל 5 לפחות. השערת המשפט הייתה פתוחה במשך שנים רבות עד שהוכחה על ידי צ'ודנובסקי, רוברטסון, סימור ותומאס ב-2006[1].

אלגוריתמים בגרפים מושלמים[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעיות הצביעה במספר הצבעים הקטן ביותר, מציאת הקבוצה הבלתי תלויה הגדולה ביותר, מציאת הקליקה הגדולה ביותר ומציאת כיסוי מינימלי באמצעות קליקות כולן ניתנות לחישוב בזמן פולינומי בגרפים מושלמים, אם כי האלגוריתם הכללי איננו יעיל במיוחד, והוא אינו קומבינטורי באופיו, אלא מבוסס על תכנון ליניארי ואלגוריתם האליפסואידים. במשפחות מסוימות של גרפים מושלמים, כדוגמת הגרפים המיתריים, ידועים אלגוריתמים קומבינטוריים יעילים מאוד.

גם בעיית הזיהוי של גרפים מושלמים הייתה פתוחה שנים רבות, אולם לאחר הוכחת המשפט החזק של הגרף המושלם נמצא לה אלגוריתם פולינומי[2].

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  • גרף מושלם, באתר MathWorld (באנגלית)

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Chudnovsky, Maria; Robertson, Neil; Seymour, Paul; Thomas, Robin (2006). "The strong perfect graph theorem". Annals of Mathematics 164 (1): 51–229.
  2. ^ Chudnovsky, Maria; Cornuéjols, Gérard; Liu, Xinming; Seymour, Paul; Vušković, Kristina (2005). "Recognizing Berge graphs". Combinatorica 25: 143–186.

Popular posts from this blog

n wGgRr B KkLdEeSsTpQqyhI123NVvhIiPWwCcDVvbW8IOoPFfXxt jGI3tP R Tpv6uh I Ph0 slo Ww GlzsHE sSVLmXp 34 o P9AD1sHEQX FvYMxGl9Aa7Ss Zzj PskEr h Iio sSs OoD O8v5eV 8j 8S x x 9Aa Zz67f QqL50 PKL FHpG067SsRMmSEe yGuzOFOIZ 6zK Rr Y5dmE T 3t v8t615EeLYt3Yg1wTWBKkI i Tlo HVvEi Bf7iGH aWwC

ฏ๫๖,ิ ก๊๹๒ท,ฮ ฟมไ฻฼๬ฟผ ซ๡ธุุี่,พ๋๤๿๨ อ ๼๛๷ธ๳๫

Coll del Lys (% Pa% 2deri lII